Starší vydání občasníku
Suroviny:
cca 700 g rajča, cca 700 g jablek nebo kdoulovců, cca 50 ml jablečného moštu, 2-3 polévkové lžíce jablečného octa, špetka soli, ½ kávové lžičky chilli nebo podle chuti, asi 8 lístků bazalky, pár vrchních snítek pelyňku černobýlu nebo podle chuti šťáva z jednoho citronu, asi 150 g želírovacího cukru 1:1
Suroviny na těsto:
250 g změklého másla, 180 g cukru, 5 vajec (můžeme samozřejmě použít i žloutek s bílkem z vyfouklých vajíček), 1 čajová lžička skořice, špetka namletých hřebíčků, 1 čajová lžička nastrouhané pomerančové kůry, 250 g polohrubé mouky, 100 g nastrouhaných lískových oříšků, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g lískového marcipánu, 100 g škrobu, 50 g hořké čokolády
Suroviny:
4 hrsti mladých bršlicových lístků, 6 polévkových lžic olivového nebo řepkového oleje, 3 stroužky česneku (nebo více podle chuti), ½ čajové lžičky hrubozrné soli, 5 polévkových lžic nastrouhaného parmezánu, okvětní lístky měsíčku pro ozdobení
Suroviny:
500 g špaldové mouky, 1 kostka čerstvých kvasnic, 200 ml vlažného mléka, 1 čajová lžička cukru, hrst oloupaných dýňových semínek, 1 šálek cca 150 ml pesta z bršlice, 1 vejce, sůl a pepř k dochucení
Jsme malá rodinná firma zabývající se navrhováním permakulturních zahrad a živých plotů včetně pěstování vhodné výsadby převážně jedlých nebo léčivých trvalek, keřů a rostlin vhodných pro živé ploty a poradenstvím v uvedené oblasti.
Naším cílem je uplatnit ve Vaší zahradě některý nebo všechny díly našeho ekologicko-dynamického „Puzzle“. Ve všech jeho částech jsme se snažili dodržet principy vzájemného spolupůsobení rostlin a zvířat. V praxi to znamená, že Vaše zahrada bude i bez použití syntetické chemie zdravá a krásná a možná se pustíte i do pěstování zdravé zeleniny a ovoce včetně jejich netradičních druhů.
Telefon: +420 725 570 053
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Telefon: +420 725 570 053
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Ing. VEselá Pavlína | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. | |
Bc. ZÁbojníková Petra | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. | |
DAšek Slávek DiS. | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. |