Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Více informací
Rozumím!

Pokud potřebujete něco rychlého a osvěžujícího na uvítanou, pak zkuste tuhle májovou Bowli

Suroviny: 1-2 vrcholíky bezinkových květů, asi 100 g jahod (podle chuti), 0,7 l šampaňského, 0,2 l vody, snítka meduňky, pár okvětních lístků damašské růže, kolečka citrónu na dochucení

Příprava: Jahody nakrájíme na kousky a vhodíme spolu s bylinami do nádoby. Zalijeme pramenitou vodou a šampaňským. Necháme v chladu (nejlépe ve sklepě) při teplotě asi 10-12 nejméně 1 hodinu táhnout.

K dochucení můžeme přidat jedno až dvě kolečka citrónu. Podáváme chlazené.

Tento nápoj obsahuje kromě jiných látek hlavně glykosidy černého bezu (rutin a sambunigrin) a třísloviny. Působí mimo jiné povzbudivě na zažívací trakt a je tedy výborným uvítacím aperitivem nebo zažívacím digestivem.

bezová bowle bezová bowle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text + foto: vlastní

Joomla templates by a4joomla